Virkattu kassi trikookuteesta
Trikoomatonkudetta tms. noin 500 grammaa (tämä määrä meni tähän kassiin, kulutus voi olla erilainen eri kuteella tai käsialalla)
Virkkuukoukku nro 8
Kassin (noin) mitat:
Pohja 25 x 12 sm
korkeus 24 sm
kassin suun leveys 28 sm.


Virkkaa 27 ketjusilmukkaa. Virkkaa takaisinpäin kiinteillä silmukoilla siten että jokaiseen ketjusilmukkaan tulee yksi kiinteä kuitenkin niin että ensimmäinen kiinteä silmukka tulee kahden silmukan päähän koukusta. Jatka koko kerros kunnes olet aloituslenkissä, Virkkaa siihen kolme kiinteää silmukkaa saman lenkkiin ja jatka taas toiseen päähän yksi kiinteä silmukka jokaisen ketjusilmukan toiseen reunaan. Kun olet päässä virkkaa kaksi kiinteää silmukkaa samaan lenkkiin, yksi ks seuraavaan, kaksi ks päätysilmukkaan, yksi seuraavaan ja kaksi vielä seuraavaan ja jatka sitten koko sivu yksi ks jokaiseen edellisen kerroksen ks:n takareunaan (tulee kivannäköinen pinta). Tee pohjasta haluamasi kokoinen jatkaen samalla tavalla ja lisää tästä eteenpäin joka toisella kerroksella lisäyskertoja päätysilmukoiden molemmille puolille yksi enemmän.
       > ! < /
       > ! < /
   > > > ! < /< <
  > > ! / < < /
  > > > > o < < < <
  > > > > o < < < <
  > > > > o < < < <
Yritin tähän piirtää kaaviota lisäyksistä pohjassa.
o kjs
> ja < ks
ja ! ja / kaksi kiinteää silmukkaa samaan
( ! on samalla päätysilmukan kohta)

Jatka samalla tavalla vielä pari kerrosta. Mallikassissa pohjassa on 5 kerrosta.

Tämän jälken virkkaa jokaiseen kiinteään silmukkaan yksi kiinteä silmukka niin kauan kuin kassin korkeus on mielestäsi sopiva.

Sangan kohdalle virkkaa 13 ketjusilmukka ja jätä samassa kohdassa 13 silmukkaa väliin kun yhdistät sangan taas kassiin. Virkkaa kiinteitä silmukoita sen verran että toisen puolen sanka tulee samaan kohtaan ja tee sanka samoin kuin toiselle puolella. Virkkaa tämän jälkeen kierros kiinteitä silmukoita kassin ympäri mutta sangan kohdalle tee piilosilmukoita. Kun kerros on virkattu tee vielä viimeinen kerros kokonaan piilosilmukoilla.

Kiinnitys: Virkkaa 12 ketjusilmukkaa toisen sangan keskikohtaan kiinnityslenkkiä varten, yhdistä piilosilmukalla lenkin toinen reuna aloituskohdan viereen mutta jätä väliin yksi silmukka. Virkkaa kiinnityslenkkiä pitkin takaisin vielä piilosilmukoilla ja päättele langat. Ompele kassiin iso nappi, jätä napin alle kynä tms. että kiinnityslenkki mahtuu kunnolla napin alle käytössä ja kassi pysyy kiinni.

Kassia voi koristella virkkaamalla ohuemmasta langasta kukkia, laittamalla siihen jonkun kivan merkin yms.

Tämä olikin yllättävän vaikea kirjoittaa, laittakaa kysymykset sähköpostiin
marja @ nicefactor . fi