Silmukkamäärät vaihtelevat langan ja käsialan mukaan, mutta perusohje on kuitenkin tälläinen.

Tölkki 0,33 ja 0,5 litraa: tölkin halkaisia on 6,5 cm ja 0,5 litran tölkin korkeus n. 16,5 cm, 0,33 litran tölkin korkeus on n. 11,5 cm.

Nalle (suluissa Filati tai Smart, jos ne poikkeavat perusohjeesta)
Luo 12  silmukkaa ja jaa ne tasan neljälle puikolle. [Itse vaihdan vielä ensimmäisen ja viimeisen silmukan paikan.Neulo yksi kierros oikein.
116720.jpg (kuvassa pullonsuoja mutta ideahan on sama kaikissa)
Tästä lähtien lisää yksi silmukka nostamalla edellisen kierroksen silmukoiden välinen lanka ja neulo se kiertäen oikein, nosto tehdään jokaisella puikolla ensimmäisen ja toisen silmukan välistä sekä viimeisen ja toiseksi viimeisen silmukan välistä aina joka toinen kierros.  Kun puikolla on 13 (11) silmukkaa niin lisää edellä mainittujen lisäksi myös keskimmäisen silmukan molemmilla puolilla samalla tavalla yksi silmukka.
116722.jpg 116724.jpg
Eli puikoilla on nyt 17 (15) silmukkaa. Tee yksi kierros nurin ja jatka oikeilla silmukoilla sopivaan mittaan.
Mikäli haluat voit neuloa yläosan tai vaikka koko pyöröosan joustinta. Kun suojus on 15 cm korkea, sopii siis 0,5 litran tölkille, teen reikärivi nauhaa varten seuraavasti. Nosta lanka puikolle, neulo kaksi oikein yhteen, toista tätä koko kerros ja sen jälkeen yksi kerros oikein ja päättele. Mikäli haluat jotain röyhelöreunusta tms. niin sen voi toteuttaa mielensä mukaan. 0,33 litrainen tölkki on muuten samankokoinen mutta korkeutta on vähemmän. Ennen reikärivin tekoa tulee suojan olla noin 1,5cm matalampi kuin tölkki. Tee langasta nyöri tai käytä muuta sopivaa nyöriä.
Valmis tölkin suojus, tasossa oleva on skannattu ja siitä näkyy nurja kerros jossa pohja vaihtuu pyöröksi.
116726.jpg116729.jpg

Viinipullo: Mallina ollut pullo 0,75 litraa mutta sama suojus mennee myös litran pullolle.

Lankana käytin Smarttia. Käyttäessäsi muita lankoja tarkista silmukkamäärät.

Luo 12 silmukkaa ja tee levennykset kuten tölkissä, kuitenkin niin että kullakin puikolla on 15 silmukkaa ja siinä vaiheessa tulee vielä yksi kierros lisäyksiä jossa tehdään se keskimmäisen silmukan molemmille puolille tuleva pyöristävä lisäys. Kun puikoilla on sitten 19 silmukkaa tehdään nurja kierros ja aloitetaan suora osuus.
116723.jpg Kun suoraa on neulottu noin 17 cm alkaa joustin jotta suoja menisi nätisti pullonkaulaa myötäillen. Tee joustinta 2,5 - 3,0 cm (tai pidempään mikäli pullossa on pitkä kaula) ja sitten tulee reikärivi kuten tölkissä. Reikärivin jälkeen tee oikeaa (tai joustinta) sopivaan mittaan asti (tässä tein niin pitkään kun lankaa riitti eli noin 2 cm) ja päättele.
116727.jpg116742.jpg
Kierrä langasta nyöri tai käytä muuta sopivaa nyöriä.

Sekä tölkkiin että pulloon voi tehdä neuloen tai virkaten (tai muulla sopivalla tavalla) koristeita. 89317.jpg

Toivottavasti ohjeesta on apua 68444.jpg 
Ja yksi pieni pyyntö, jos käytät kirjottamaani ohjetta niin jätäthän viestiä kommentteihin tai sähköpostiin.
Langat jotka näkyvät ohjekuvissa ovat itsevärjättyjä Kool Aidilla.