1613952.jpg

Tarvikkeet:


Virkkauslankaa, virkkuukoukku nro 1,5 mm, kuminauhaa, satiininauhaa, ruusu.

Reiden ympärys 57 cm

Tee ketjusilmukoita 204 kpl, käännöksessä vielä 13 silmukkaan ja sitten palaat takaisin siten että teet 5 ketjusilmukkaa ja jätät saman verran väliin alkuketjusta eli joka kuudenteen silmukkaan tulee pylväs. Näin jatkat koko matkan ja loppuun vielä 13 silmukkaa ja piilosilmukalla aloitussilmukkaan.

Toinen kerros: virkkaa jokaiseen ketjusilmukkalenkkiin 7 kiinteää silmukkaa ja kääntölenkkiin 14 kiinteää silmukkaa. Lopuksi kun teet jälkimmäisen käännöksen yhdistä se piilosilmukalla toisen kerroksen ensimmäiseen silmukkaan.

Kolmas kerros: 1 kiinteä silmukka (ks), 1 puolipylväs (pp), 3 pylvästä (p) joihin tulee 3 ketjusilmukan nirkko kuhunkin ja se kiinnitetään piilosilmukalla ennen seuraavan pylvään tekemistä, 1 pp, 1 ks. Jatka samalla tavoin kerros loppuun kuitenkin käännöksessä teet 1 ks, 1 pp 10 p nirkkoineen, 1 pp ja 1 ks. Lopun kääntölenkkiin ei tule enää enempää silmukoita vaan päättele viimeisen 1ks, 1 pp, 3 p nirkkoineen, 1 pp, 1 ks jälkeen.

Ompele nauha renkaaksi, pujota kuminauha ja ompele se kiinni (mittaa pituus reiteen sopivaksi ennen pujotusta) pujota satiininauha (huomioi että satiininauha on vähän väljä ettei purista) katkaise sopivan pituiseksi ja ompele päät kiinni. Tee satiininauhasta rusetti ja ompele se sauman päälle. Halutessasi voit lisätä ruusun tai jonkun muun koristeen.

Tässä vielä piirretty ohje jos siitä on helpompi katsoa tuo virkkaus.

1613950.jpg