Luo 45 silmukkaa kaksinkertaisella mustalla Nallella.
Kerrokset 1.-4. Alussa on helmineuletta neljä kerrosta *1o1n1o* siten että edellisellä kerroksella tulee oikean silmukan päälle nurja ja päinvastoin.

5.-8. *1o1n1o3n3o* ja lopussa 1o1n1o (etureunaan kolmen silmukan helmineulereunus, muuten 3o 3n joustinta koko hatun takaosa)

9. jatka etureunassa kuten edellä mutta neulo vain 15 silmukkaa ja käänny takaisin etureunaa kohti. Neulo taas mallineuleen mukaan, nyt koko kerros ja tee toisessa reunassa sama, 15 silmukkaa ja käännös jolloin korvaläppiin saadaan etureunaan pidennystä. Neulo korvaläppä niska osaa yhteensä noin 20 kerrosta (katso sopiva mitta käsialasi ja langan mukaan)

Luo sitten pipon etureunan silmukat, 45 silmukkaa ja neulo siihen myös 4 kerrosta helmineuletta kuten korvaläppinen reunassa. Jatkossa voit neuloa takakappaleelle vielä joustinta tai vaihtaa koko hatun oikeille silmukoille.
Pääkallokuvio vaatii 35 kerrosta oikeaa neuletta ja sen jälkeen tee kavennukset seuraavasti.
Kavennukset:
Neulo *8 silmukkaa oikein ja 9-10 oikein yhteen* toista koko kerroksen ajan.
Neulo 2 kerrosta kaikki silmukat oikein.
Neulo *7 silmukkaa oikein ja 8-9 oikein yhteen* toista koko kerroksen ajan.
Neulo 1 kerros kaikki silmukat oikein.
Neulo *6 silmukkaa oikein ja 7-8 oikein yhteen* toista koko kerroksen ajan.
Kavenna loput silmukat joka kerroksella neulomalla aina yksi vähemmän väliin ja kaksi oikein yhteen. Kavenna näin 5 kerrosta ja viimeisella kaikki silmukat 2 oikein yhteen. Vedä lanka loppujen silmukoiden läpi ja päättele pipo.

Pääkallo: Katso pipon keskikohta ja aloita pääkallon kirjailu silmukoita jäljentäen.

236459.jpg