1215618.jpg

Puikot ja koukku käsialan ja langan mukaan.

Luo 2 silmukkaa ja neulo takaisinpäin nurjilla silmukoilla. Tämän jälkeen aina oikealla puolella lisää yksi silmukka nostamalla lankankierto ensimmäisen ja toisen silmukan välistä ja neulomalla se oikein. Lisäys tulee vain aloitusreunassa. Kun neule on sopivan levyinen (tässä noin 40 cm) jatka neuloen suoraa noin 40-60 cm (selän leveys + 15-20 cm ylimääräistä) ja sen jälkeen aloita kaventaminen samassa reunassa yhden silmukan päässä reunasta neulomalla kaksi silmukkaa oikein yhteen, kuin missä teit levennykset.
Kun jäljellä on kaksi silmukkaa päättele ne mutta älä katkaise lankaa vaan jätä siitä alkusilmukka reunojen virkkaukselle. Virkkaa yläreuna (suora reuna) kiinteillä silmukoilla mutta älä tee liian kireää, jatka sitten alareuna samoin ja vielä yläreunaan toinen kerros kiinteitä silmukoita.
Nyt huivi on nyörejä vailla valmis. Nyörit on virkattu siten että ensin ketjusilmukoita sopiva määrä (mittaa päälläsi koska mitta on sopiva, tässä noin 150 silmukkaa) ja takaisin piilosilmukoilla jotta siitä tulee vähän paksumpi ja kestävämpi (mikäli teet ohuemmasta langasta virkkaa tarvittaessa vielä takaisinpäin piilosilmukoilla toisen kerran, saat tukevuutta lisää). Tee toiseen päähän huivia samanlainen nyöri ja mikäli haluat niin nyörien päihin voit tehdä tupsut.

Tosi helppo ja nopea kietaisuhuivi. Lankana voi käyttää mitä tahansa lankaa, ohuemmasta langasta tehtynä huiviin tulee vain enemmän kerroksia muuten huivi tehdään ihan samalla tavalla 