Kauluri-kypärämyssy

Luo 195 silmukkaa ja neulo joustinta  edestakaisin 3 nurin *9 oikein 3nurin* 9 oikein 3 nurin (tämä on nurja puoli) ja oikealla puolella siten että aina nurjan silmukan päälle tulee nurja ja oikean silmukan päälle oikea. Neulo tällä tavoin 10 kerrosta (tai haluamasi määrä siitä riippuen kuinka paljon haluat kauluriosan tulevan hartioille) Aloita sitten kavennukset neulomalla joka toisella kerroksella nurjan raidan toisessa reunassa kaksi nurin yhteen, jatka kunnes nurjia silmukoita on yksi jäljellä ja neulo joustinta vielä 25 kerrosta (tai haluamasi määrä riippuen siitä kuinka korkealle haluat kypärän etuosan nousevan) Jätä puikon molemmista reunoista 16 silmukkaa apupuikolle tai -langalle odottamaan ja neulo hatun niskaosuutta 20 kerrosta oikealla oikein ja nurjalla nurin. Luo hatun etureunaan lisäsilmukat 45 kpl (koko hatun ympäryydessä on nyt 80 silmukkaa) ja neulo oikeaa 5 kerrosta jonka jälkeen aloita kavennukset joka kerrokselle. Ensimmäinen kavennuskerros, neulo 18 silmukkaa oikein, 19 ja 20 silmukka oikein yhteen. Jatka kerros loppuun, kavennuskohtia tulee neljä. Seuraavilla kerroksilla aina yksi silmukka vähemmän väliin ja kaksi oikein yhteen. Kun puikoilla on 8 silmukkaa vedä lanka läpi ja päättele pipo.
Reunusresori ja etukaitaleet: Poimi etureunasta 46 silmukkaa (tai sen mukainen määrä miten teit kerroksia) sitten neulo odottamassa olevat 16 silmukkaa ja poimi hattuosan reunasta 67 silmukkaa ja neulo odottamassa olevat 16 silmukkaa sekä poimi toisesta etureunasta 46 silmukkaa ja aloita reunuskaitaleen neulominen. Tein etureunaan helmineuletta mutta halutessasi voit tehdä joustinta myös sen osan. Tee etureunan ja kypäräosuuden kulmaan lisäykset siten että kulmaan jää yksi silmukka ja sen molemmille puolille tulee lisäyksistä reikärivi, tee lisäykset oikealla puolen ja neulo nurja puoli siten että oikeat ja nurjat silmukat menee tasan muun resoriosuuden mukaan.
Etureunan huolittelu: Virkkaa yksi kerros kiinteitä silmukoita. Virkkaa siten kerros ketjusilmukkalenkkejä, tässä tein 9 lenkkiä tasaisesti ja sen jälkeen virkkaa vielä kerros kiinteitä silmukoita siten että sidot joka toisen lenkin kiinni etureunaan ja joka toisen lenkin vahvistat kiinteillä silmukoilla.
Napit: Voit käyttää valmiita nappeja. Tähän virkkasin napit noin 2 cm halkaisijaltaan olevan muovilevyn päälle aloittaen keskeltä neljällä ketjusilmukalla ja kun kiekko oli sopivan kokoinen ompelin sen kiinni muovin päälle ja jätin lankaa vielä huppuun kiinnittämistä varten.