916620.jpg

5:llä jaollinen valepalmikkosukka.

Sanni sukkalanka (aika samanvahvuista kuin Novitan 7 veljestä)

Sukat: Luo 51 (jaollinen 5:llä + 1 s) silmukkaa, jaa silmukat puikoille tasan sukkapuikoille (helpottaa neulomista jos puikoilla on 5:llä jaollinen määrä 10+15+10+15) vaihda ensimmäinen ja viimeinen silmukka keskenään ristiin ja aloita neulominen.
1. krs * 3 o 2 n * ja viimeiset kaksi silmukkaa neulotaan nurin yhteen joten puikoilla on nyt 50 silmukkaa.
2. krs * nosta 1 silmukka, neulo 2 oikein, nosta neulomaton silmukka kahden neulotun yli, neulo 2 n *
3. krs * neulo 1 o, ota langankierto puikolle ja neulo 1 o, neulo 2 n *
4. krs * neulo 3 o, 2 n *
5. krs * neulo 3 o, 2 n *
Jatka kierroksia 2-5 yhteensä 7-10 (varren pituus) kertaa.
Kun varsi on neulottu jaa silmukat neljälle puikolle.
Siirrä sitten yksi silmukka puikolta 4 puikon 1 alkuun (nurja silmukka) ja samoin puikon 2 lopusta puikon 3 alkuun (nurja silmukka) Tee kantapää puikoilla 3 ja 4 (tee kantapää haluamallasi tavalla, malliin sopii yhtä hyvin perinteinen kuin tiimalasikantapääkin) Kun kantapää on tehty jatka sukan teräosa siten että päällipuolelle tulee valepalmikkoa ja pohjaosa on sileää. Tee teräosaan 7-9 mallikertaa (sukan koosta riippuen voi tulla enemmänkin mallikertoja).
Tee lopuksi kärkikavennukset. Näissä sukissa kavennukset on tehty puikkojen 1 ja 3 alussa sekä 2 ja 4 lopussa siten että alkuun ja loppuun neulotaan yksi oikein ja sitten 2 o kavennus joka kerroksella. Kun puikoilla on yhteensä 10 silmukkaa neulo joka puikon alussa ja lopussa kaksi oikein yhteen (siis silmukat on neljällä puikolla) ja vedä tämän jälkeen lanka loppujen 6 silmukan läpi, päättele.