Tässä pyynnöstä pikainen ohje tossuun.

2192717.jpg

Perusohje tossuun mambolangalla:
Luo 3s
Neulo aina oikein muutama kerros (mielen mukaan)
Jatka aina oikein neulomista ja lisää joka kerroksen alussa ensimmäisen ja toisen silmukan väliin nostamalla lanka ja neulo se kiertäen oikein. Jatka kunnes puikolla on 17 silmukkaa.
Neulo kerros oikein siten että lisäät jokaiseen väliin yhden silmukan nostaen silmukoiden välisen langan ja neulo se kiertäen oikein. Silmukoita on nyt 33.
Neulo sitten oikein nurin resorineuletta 8-10 cm (mittaa jalkaan ja huomio että toiseen reunaan tulee saman verran aina oikeaa kuin alussa)
Kun pohjaosa on valmiina kavenna kerralla silmukat 17:sta eli neulo yksi oikein ja sen jälkeen koko kerros kaksi oikein yhteen.
Jatka aina oikein neuletta kaventaen joko puikon alussa toinen ja kolmas silmukka oikein yhteen niin kauan että puikolla on 3 silmukkaa.
Päättele silmukat ja ompele yläreunasta (ne kolmen silmukan levyiset päät) yhteen. Ompele myös molemmista reunoista ne suorat osuudet (pohjan osalla oleva resoriosuus) yhteen. Päättele langat ja lisää tupsut tai muuta koristetta tossuihin :-)

Kysykää sähköpostilla jos ei tällä ohjeella selvinnyt miten tossut tehdään :-)

Ja jos tekee ohuemmalla langalla niin aina-oikein lisäyskerroksia tulee sitten enemmän. Periaatteessa sama ohje käy mille tahansa langalle, silmukka ja kerrosmääriä joutuu toki muuttamaan.