Schoeller&Stahl, Elfin Color

10% mohair
90% polyakryyli

50g = n. 140m
tiheys 13s x 20krs = 10cm x 10cm
puikkosuositus 5-6mm

Ranteen ympärys 24 cm
Käsivarren ympärys 32 cm
Hihan pituus 55 cm

Kapean mallinen hihatin.

Luo 32 silmukkaa ja jaa ne tasan sukkapuikoille.
Neulo 6 krs helmineuletta.
Neulo vielä 6 krs sileää ja tee sitten lisäys 1. puikon alussa ja 4. puikon lopussa siten että puikon alkuu/loppuun jää yksi silmukka (lisäysten ja kavennusten välissä on siis aina 2 silmukkaa) Tee lisäys nostamalla edellisen kerroksen silmukoiden välistä lanka ja kiertämällä sitä puoli kierrosta, neulo oikein (näin lisäämällä ei jää reikiä lisäyskohtiin)
Neulo sileää koko hihan mitta ja tee samalla tavalla vielä 8-9 lisäystä siten että lisäysten välissä on aina 5 sileää kerrosta ilman lisäyksiä (tai kavennuksia toisessa hihassa)
Kun hiha on sopivan pituinen eli 55 cm (mittaa vielä päällä varmuuden vuoksi tuo pituus ja jatka tarvittaessa muutama kerros lisää) aloita takakappaleen neulominen tasossa. Voit siirtää silmukat pitkille puikoille jos haluat, huomaa että kerroksen vaihtumiskohta on puikkojen 1. ja 4. välissä eli siirtyessäsi tasoon neulot 1-4 puikot ja käännyt takaisin neuloen puikot 4-1 järjestyksessä.
Tee reunoihin 6 silmukan helmineuletta ettei hihatin päällä kipristele ja muuten neulot selkäkappaleen sileää - oikealla oikein nurjalla nurin (mikäli haluat tehdä koko selkäkappaleen helmineuletta ei sekään ole kiellettyä)
Kun selkäkappale on sopivan mittainen (noin 50 cm, mutta mittaa tämäkin päälläsi) laita silmukat takaisin sukkapuikoille ja aloita toinen hiha. Toinen hiha neulotaan ensimmäisen peilikuvana, eli kun ensimmäisessä teit lisäyksen niin tässä toisessa teet samassa kohtaa 2 o yhteen kavennuksen - muista että kavennus tulee yhden silmukan päähän 1. ja 4. puikon reunasta.

Päättele langanpäät ja kerro minulle mistä kuva valmiista neuleesta löytyy :-)

(tähän ei ole kuvaa koska ohje on kirjoitettu pyynnöstä. Katri, kun saat hihattimen valmiiksi niin laitatko minullekin kuvan jonka saan lisätä tähän postaukseen?)

Jos ohjeessa on virheitä tai joku kohta on huonosti selitetty lähetä kysymyksesi sähköpostilla, saat vastauksen heti kun pääsen postini lukemaan.