Lanka Malibu
Puikot 5 mm sukkapuikot ja 40 sm pyöröt.

Luo 10 silmukkaa ja jaa ne sukkapuikoille, vaihda ensimmäisen ja viimeisen silmukan paikka.
Neulo yksi kerros oikein.
Toinen kerros: 1o lk 2o lk 2o lk 2o lk 2o lk 1o (o = oikea silmukka, lk = langankierto)
Kolmas kerros: neulo kaikki silmukat ja langankierrot oikein.
Tästä eteenpäin tee lisäykset joka toisella kerroksella samassa kohdassa. Eli lisäysten väliin tulee aina kaksi oikein neulottua silmukkaa. Joka toinen kerros neulotaan kaikki oikein. Tee lisäyksiä kaikkiaan 10 kerroksen ajan. (mikäli teet pienemmän hatun niin tee lisäyskerroksia vähemmän)
Neulo tämän jälkeen pyörönä kaikki silmukat oikein 25 kerroksen verran.
Nyt aloitat lieriosuuden ja teet taas lisäyksiä joko toisella kerroksella samoin kuin päälaella ja myös samoihin kohtiin kuin päälaen lisäykset yhteensä 12 kertaa. Lieriosuudelle tehdään helmineuletta siten että ensimmäisellä lisäyskerroksella neulot
1o lk 1o * 1n 1o * lk 2o lk 1o * 1n 1o * lk 2o lk 1o * 1n 1o * lk 2o lk 1o * 1n 1o * lk 2o lk 1o * 1n 1o * lk 2o lk 1o * 1n 1o * lk 1o   
* tähtinen * väliin tulee yhteensä 18 silmukkaa, 9o ja 9n.  Ja lisäyskohtia on kuten päälaella 5 kpl. Joka toinen kerros neulotaan sitten helmineuletta ja huomioi että osin lisäyskohtiin tulee muutama oikea silmukka peräkkäin. Lisäysten väliin tulee aina 2 oikeaa silmukkaa koko lieriosuuden.
Kun olet neulonut 24 kerrosta tee vielä yksi kerros helmineuletta reunaan ja sen jälkeen päättelet silmukat siten että nostat yhden silmukan, neulot seuraavan aina oikein tai nurin (päinvastoin kun edellisellä kerroksella) vedät nostetun neulotun yli ja lopuksi päättelet langanpäät ja solmit lierikän sopivalla silkkinauhan pätkällä otsalta ylös (solmiminen tapahtuu reikärivin kohdalta)

Ruutupiirros lisätty ja pääset sitä tutkimaan tästä.

Toivottavasti tästä ohjeesta saa selvän, hattu on kyllä helppo tehdä mutta tuntuu että ohjetta on tosi vaikea kirjoittaa selkeäksi.

Kysyä voi sähköpostilla jos tulee epäselvää tai ohjeessa on virheitä.
marja ät nicefactor piste fi

714123.jpg