Brilla kesäpipo

Lanka: Brilla (myös Tennessee sopii tai Samos mutta silmukkamäärä kannattaa tarkastaa)
Puikot: 40cm pyöröpuikko koko 3,5

Kuvio jaollinen 6:lla. Luo 126 silmukkaa ja neulo 5 krs:ta *3o3n* (toista * väliä)
Sitten siirrä kuviota yhdella silmukalla oikealle (voi tehdä myös peilikuvana) ja neulo aina kaksi kerrosta samalla tavoin ja taas siirrät yhden silmukan verran oikealle (katso ruutupiirros)
Kun hattua on neulottu noin 34 krs (mittaa omaan päähäsi sopiva korkeus) niin kavenna seuraavasti *1o 2oy 1n 2ny* (oy = oikein yhteen ny = nurin yhteen)
Neulo sen jälkeen 1 krs normaalisti *2o2n* ja kavenna seuraavalla koko kerros *2oy 2ny* vedä lanka loppujen silmukoiden läpi ja päättele hattu.

Ruusuke: Luo noin 20 silmukkaa (ruusukkeen koko riippuu silmukoiden määrästä) ja neulo *2o2n* 2 krs sitten lisää jokaiseen väliin yksi silmukka kiertäen ja neulo se oikealla tai nurjalla riippuen kumpaan väliin se tulee. Neulo kerros *3o3n* ja lisää seuraavalla kerroksella jokaisen oikeaan "raitaan" kaksi silmukkaa kiertäen oikein neuloen ja nurjaan "raitaan" nurin neuloen. Neulo yksi kerros *5o5n* ja sitten neulo yksi kerros kaikki nurin ja seuraavalla päättele kaikki oikein. Käännä ruusukkeeksi ja ompele. Hattuun voit kiinnittää ruusukkeen ompelemalla tai hakaneulalla.

Kuvasta näkyy jotenkin nuo "raidat".
46273.jpg

Ruutupiirros:
n = nurin
o = oikein

75732.jpg