Lanka 7 veljestä
Puikot 3,5 mm sormikaspuikot (sukkapuikot) Myssyssä sukkapuikot tai lyhyt pyöröpuikko.
Koko vastasyntyneelle 0-4 kk (lapsesta riippuen)


Sukat: Luo 31 silmukkaa, jaa silmukat puikoille tasan (huomasin että 10 silmukka ja kolmelle puikolle on järkevä määrä) vaihda ensimmäinen ja viimeinen silmukka keskenään ristiin ja aloita neulominen.
1. krs * 3 o 2 n * ja viimeiset kaksi silmukkaa neulotaan nurin yhteen joten puikoilla on nyt 30 silmukkaa.
2. krs * nosta 1 silmukka, neulo 2 oikein, nosta neulomaton silmukka kahden neulotun yli, neulo 2 n *
3. krs * neulo 1 o, ota langankierto puikolle ja neulo 1 o, neulo 2 n *
4. krs * neulo 3 o, 2 n *
5. krs * neulo 3 o, 2 n *
Jatka kierroksia 2-5 yhteensä 7 kertaa.
Kun varsi on neulottu jaa silmukat neljälle puikolle.
Siirrä sitten yksi silmukka puikolta 4 puikon 1 alkuun (nurja silmukka) ja samoin puikon 2 lopusta puikon 3 alkuun (nurja silmukka) Tee tiimalasikantapää puikoilla 3 ja 4 (tai jos et halua tiimalasikantapäätä tee kantapää haluamallasi tavalla) Kun kantapää on tehty jatka sukan teräosa siten että päällipuolelle tulee valepalmikkoa ja pohjaosa on sileää. Tee teräosaan 3-4 mallikertaa (vauvan iästä ja koosta riippuen) Tee lopuksi kärkikavennukset. Näissä sukissa kavennukset on tehty puikkojen 1 ja 3 alussa sekä 2 ja 4 lopussa siten että alkuun ja loppuun neulotaan yksi oikein ja sitten 2 o kavennus joka kerroksella. Kun puikoilla on yhteensä 10 silmukkaa neulo joka puikon alussa ja lopussa kaksi oikein yhteen (siis silmukat on neljällä puikolla) ja vedä tämän jälkeen lanka loppujen 6 silmukan läpi, päättele.

Lapaset: Luo 31 silmukkaa ja tee alku kuten sukassa. Kun mallikertoja on neulotta 7 tee kärkikavennukset kuten sukissa. Päättele langat.

Myssy: Luo 81 silmukkaa, jaa silmukat tasan neljälle puikolle 20 silmukkaa per puikko ja neulo kuten sukassa ensimmäinen kerros, viimeiset kaksi silmukkaa nurin yhteen. Tämän jälkeen tee mallineuletta yhteensä 8 mallikertaa eli kerroksia tulee 33 mukaan laskettuna ensimmäinen kerros ennen varsinaisen mallineuleen alkua. Neulo yksi kerros kaikki oikein ja käännä työ nurinpäin. Tee kolmen puikon päättely.
Lopuksi myssyn voi koristella laittamalla tupsut tai pienet napit korvien kärkiin.
(kuvauksen jälkeen laitoin vielä tuohon myssyyn pienet vaaleanpunaiset tuttikoristeet)
Mikäli myssy ei tunnu pysyvän päässä voi siihen virkata tai kiertää nauhat solmittavaksi leuan alle.

Kaikkien osioiden kokoa on helppo muuttaa lisäämällä ainakin yhden  mallikerrallisen silmukoita eli 5 silmukkaa. Symmetrian säilyttämiseksi pitää lisätä aina 10 silmukkaa. Jos vaihdat langan ohuempaan (Nalle tai Wool) lisää useampi mallikerta.

Teen tällä hetkellä sukkia ½-vuotiaalle ja lankana on kaksinkertainen Kool Aid värjätty Nallelanka, jossa sukkiin laitoin 40 silmukkaa. (Koolattu lanka tuntuu vähän ohuemmalta kuin normaalisti) Yksinkertaisesta Nallesta neulottuun sukkaan laittaisin vastasyntyneellekin sen 40 silmukkaa.


708296.jpg